Boka din
upplevelse

Naturnära. På riktigt

En tvånätters upplevelse som är basen för hela Nyrups Naturhotell. Allt är inkluderat, vi introducerar dig första dagen och dag två får du njuta av att helt på egen hand sköta alla sysslor – och vänder hemåt, full av intryck och nya kunskaper. Pris från 2960 SEK/person.

Här kommer ni riktigt nära varandra när ni lagar mat över utekökets eldar, somnar till bokarnas sus och vaknar med fågelsång och stillhet.

Laga din långsamma middag över eldarna och prata länge vid bordet under trädkronorna eller inne i Älvan.

Somna och vakna sedan till en hel dag i skogens famn, vandra, gå upp till sjön och bada, sitt vid bäcken eller bara njut av stillheten och tystnaden.

Självklart finns hela MittSkånes utbud för dig att prova på om du vill ta en dagstur istället för att vandra eller njuta av skogen. Skånes Djurpark, Skarhults slott, Söderåsens Nationalpark, Fulltofta Strövområde, Ringsjön med badplatser och härliga besöksmål är ett stenkast iväg med bil.

Inför middagen finns nya måltidsförslag och fina råvaror inför den avslutande kvällen i den vackra bokskogen vid Hålsaxabäckens ravin.

Resa hit:
Du kan välja på att ta tåg och lokalbuss och vandra de sista fem kilometerna till Naturhotellet eller ankomma med bil och vandra den sista kilometern från vår parkeringsplats i skogen. För tider se på skanetrafiken.se.

Vandringsweekend med pilgrimstema

En tvånätters vandringsupplevelse där du endast tar med kläder för vistelsen – allt annat är inkluderat! Njut av ett riktigt skogsäventyr med fantastiska vyer och vandring i böljande bokskog. Här har du gott om tid att utforska de natursköna omgivningarna. Lämna bilen hemma – paketet bygger på ankomst med tåg och buss. Pris från 3050 SEK/person.

Första dagen vandrar du ca fem km till Nyrups Naturhotell, en relativt lätt led men lite kuperad. När du kommer fram finns råvaror och tips för din matlagning i yllehyddan. Laga mat över öppen eld, bädda den sköna sängen med våra lakan och somna till bokskogens sus.

Efter frukostmatlagning packar ni våra råvaror samt fältkök till lunch. Vandringen följer härliga stigar, en medelsvår tur på ca 17 km.

Matlagning över öppen eld på Naturhotellet på kvällen.

Tredje morgonen lagar du frukost och packar lunchsmörgås och dryck till dagens vandring. Efter utcheckning vandrar du mot Hallaröds kyrka och följer den lättvandrade Pilgrimsleden (ca 18 km) som tar dig till Höör.

Resa hit:
Med denna upplevelse tar du dig med tåg till Höörs station och sedan lokalbuss till Frostavallen. Tider för lokalbuss finns på skanetrafiken.se.

Nedvarvning på Nyrups Naturhotell

En två-nätters vistelse med guldkant där du njuter av stillhet, samvaro och närvaro. Sov gott i en mongolisk yllehydda med bokskogens ljud utanför, laga din mat över öppen eld, följ naturens rytm och lugn. Pris från 3080 SEK/person.

En vistelse med guldkant där du njuter av stillhet, samvaro och närvaro. Sov gott i en mongolisk yllehydda med bokskogens ljud utanför, laga din mat över öppen eld, följ naturens rytm och lugn.

Här kommer du med bil till Naturhotellet och parkerar på vår parkering i skogen. Efter en kortare promenad når du Nyrups Naturhotell där en lokal ost med alkoholfri dryck står framdukad i din yllehydda.

Framåt kvällen lagar du mat över elden på utvalda råvaror och sover sedan gott i bäddad säng till skogens sus.

Efter en stärkande frukost som du tillagar över öppen eld vandrar du någon av de vackra slingorna i den böljande bokskog, upp och ner för en 180 miljoner år gammal vulkan. du kan välja mellan sex och 18 kilometers vandring. Ta med dig soppa att värma på trangiaköket eller värm den när du kommer tillbaka till Naturhotellet.

Efter en god natts sömna njuter ni av den avslutande frukosten, innan du ger dig av hemåt.

Bokskogsnjutning

Vår enda ennatts vistelse. Obs. Vi prioriterar tvånätters vistelser, så Bokskogsnjutning är enbart bokningsbar vid spridda tillfällen. Hittar du inga datum nu, så kom tillbaka närmare din tänkta vistelse, vi släpper upp lediga datum efter hand!

Bokskogsnjutning är alltså för dig som vill stanna bara en natt på Nyrups Naturhotell – allt är inkluderat, så packa bara kläder för vistelsen, checka in på eftermiddagen och laga mat över öppen eld, somna till skogens ljud och vakna till fågelsång. Vänd åter till vardagen efter frukost! Pris från 1480 SEK/person.

Kom till Nyrups Naturhotell och njut av bokskogens lugn och närvaro. Efter att du har checkat in på eftermiddagen och introducerats till Naturhotellet väntar de fina råvarorna på dig för den långsamma matlagningen över eldarna. Njut av middagen och somna till vindens sus i den sköna sängen.

Efter en lång frukost lämnar du bokskogen bakom dig och tar dig åter till vardagen. Här är allt förberett för dig och du behöver bara ta med kläder för vistelsen.

Resa hit: Om du kombinerar med ankomst med tåg och lokal buss och då vandrar sista biten till Naturhotellet blir detta en alldeles magisk kortsemester. Du har då cirka fem kilometers vandring till busshållplatsen genom den vackra bokskogen. Tider för tåg och buss hittar du på skanetrafiken.se. Självklart kan du också komma med bil. Om du vill kan du då vandra efter att du har checkat ut, vi hjälper dig gärna med vägvisning.

Fullmåne på Nyrup

Överraska någon du tycker om med en tvånätters magisk fullmåneupplevelse med romantiken i fokus. Se månen strö silver i hela skogen och ta en månskenspromenad, innan ni somnar gott till bokskogens sus i er mysiga yllehydda. Allt är inkluderat, ta bara med kläder för vistelsen. Pris från 3200 SEK/person.

När ni anländer till Nyrups Naturhotell är er yllehydda särskilt romantiskt möblerad. Kvällens fullmånemiddag består av lyxiga lokala råvaror och är enkel att förbereda. Om så önskas kan ni äta den i er egen yllehydda.

Fullmånenatten i Nyrups bokskogar är en magisk upplevelse – har ni tur får ni se månen strö silver i hela skogen genom yllehyddans takfönster. Kanske går ni på en månskenspromenad ner till bäcken tillsammans.

Frukosten serveras ”på sängen” – vi knackar på med frukostbricka på avtalad tid. Under dagen njuter ni av vandring i böljande bokskog. Efter en dags vandring finns råvarukorgen förberedd för nästa middag som ni lagar över utekökets öppna eldar.

Pin It on Pinterest

BOKA HÄR