Om oss

Nyrups Naturhotell

Mindre än en timme från Kastrup/Köpenhamn och precis mitt i Skåne. Du når oss med tåg/buss eller bil – eller kanske helt till fots via Skåneleden?

Närmaste tågstation är Höör, lokal busstation är Frostavallen (cirka fem kilometers vandring till Naturhotellet – vi skickar dig ett välkomstpaket med karta).

Med bil följer du våra anvisningar som du får vid bokning. Ankomstvägen är via grusväg och skogsbilväg, vi har parkeringsplats och du vandrar sista kilometern.

Postadress: Långstorp Bjäret 415, 243 93 Höör
Telefon: 076–139 87 64
Epost: info@naturhotell.se

Kontakta oss:

Varför ett Naturhotell?

Nyrups Naturhotell ägs av Nyrups Osteria och Robusta Äventyr som grundat och utvecklat Naturhotellet tillsammans.

Cecilia Timner (Nyrups Osteria) har som grundtanke att erbjuda upplevelser av naturen med stillhet och närvaro i fokus – i samma linje som de ostpromenader som Nyrups Osteria också utvecklat.

”Den bästa upplevelsen av naturen får man i stillhet på en stubbe med tystnaden som enda sällskap” säger Cecilia, som också lyft in bekvämligheten i upplevelsen på Naturhotellet som en central del.

Camilla Jönsson (Robusta Äventyr) har som grundtanke att skapa en äkta naturupplevelse med gemenskap och närvaro i fokus – med elden och gemensamma långsamma upplevelser i centrum.

”Genom långsamheten och närvaron vid elden, med gemensamt beroende av varandras insatser får gästen en unik närvarokänsla som räcker länge” säger Camilla.

Nyrups Naturhotell uppfanns över en kopp kaffe och att just mongoliska jurtor används är mer en slump.

Säkerligen hade andra ”rum” också kunnat ge den kombination av naturnärhet, bekvämlighet och stilfullhet som kännetecknar Nyrups Naturhotell.

Naturhotellet är framförallt en genuin upplevelse av den svenska och skandinaviska naturen.

Ett gemensamt fokus är hållbarheten i det breda perspektivet, något som också är centralt i helhetsupplevelsen på Nyrups Naturhotell.

Priser och utmärkelser

Nyrups Naturhotell har prisats på flera olika sätt sedan starten 2014.

Hösten 2017

Utsedd till Årets Vandrarhem av gästerna med utmärkelsen Årets kudde (Svenska Turistföreningen):
Motiveringen var: ”En helt unik anläggning mitt i den skönaste av skånska bokskogar. Här bjuds gästerna på en magisk kultur-, natur- och matupplevelse med fantastisk service. En plats som inte liknar någon annan med en oväntat lyxig känsla. Kan det bli mysigare än så här?”

Mottagare av Region Skånes miljöpris:
Region Skånes motivering är: ”Nyrups Naturhotell får dela på Region Skånes miljöpris 2017 för förverkligandet av en svårslagen och unik naturupplevelse, utan el, rinnande vatten och utan bilväg fram till anläggningen. På Nyrups Naturhotell bor besökaren i handgjorda hyddor från Mongoliet med isolering av tovad ull. Här finns det plats för gemenskap vid utomhusmatlagningen, närvaro i de långsamma sysslorna och reflektion i tystnaden och det naturliga ljuset.”

2016

Höörs kommuns miljöpris

2015

Årets upplevelse (Svenska Turistföreningen):
Med motiveringen: ”För en uppvisning i bekvämlighet som utmanar gästens sinnen och föreställningar om vad en ett vandrarhem kan erbjuda. När du har stängt den mongoliska yllehyddans dörr stiger du in i en ny värld där mänskliga möten får en ny inramning och du kan andas ut mellan vandringsstigar och vulkaner.”

Det är meriterande att du är certifierad naturguide när du söker anställning hos oss.
Mer information hittar du på https://certifieradnaturguide.se/

Pin It on Pinterest

BOKA HÄR