Nyrups Naturhotell lanserar Sveriges mest hållbara vandringsuppelvelse?

Nyrups Naturhotell lanserar nu fyra vandringspaket där allt är förberett. Här kan du vandra mellan en och tre dagar med färdiga turförslag, råvaror för alla måltider samt förberedda yllehyddor för övernattning.

Vandringarna bygger också på ankomst med tåg och lokalbuss vilket garanterar en hållbar semester.

– Det hela bygger på att gästerna får en beskrivning hemskickad vid bokning. Sedan tar de bara tåget till Höör och lokalbussen till Frostavallen och vandrar genom skogen till Naturhotellet, säger Camilla Jönsson, en av delägarna till Nyrups Naturhotell.

Vandringarna är lätta eller medelsvåra i MittSkånes bokskogar och när gästerna vandrat klart sin dagsvandring väntar råvaror för matlagning över öppen eld och lakan för Samilngsyllehyddan Älvan, Nyrups Naturhotellövernattning i Naturhotellets yllehyddor.

– Vi har fokuserat på att det ska vara enkelt och bekvämt att vandra hos oss, för oss är det viktigt att fler kommer ut och upplever en nära kontakt med den skånska naturen, fortsätter Camilla.

Nyrups Naturhotell summerar nu 2016 och kan konstaterar en ökning med närmare 60% i antal gästnätter. Naturhotellet passerade för första gången 600 gästnätter och är alltså på god väg mot vårt mål som ligger på 800-900 gästnätter.

Nyrups Naturhotell är en unik naturupplevelse som i sig sätter en begränsning för hur många gäster som kan tas emot.

– Det känns väldigt skönt att årets gäster verkligen gett oss positiv feedback, trots den kraftiga ökningen i antal nätter, avslutar Camilla.

Mer nyfiken? Maila till Camilla eller titta på våra vandringspaket här

Nyrups Naturhotell, vandringspaket

 

Vill du jobba med oss?

Vi behöver en person till som kan hjälpa oss att skapa unika upplevelser för våra gäster!

Om du är praktisk, självgående, lite lagom envis och tålig är du rätt person att söka. Vi vill också att du har blick för detaljer och är noggrann. Lämplig bakgrund kan vara väldigt varierande, men du måste vilja möta människor och vara beredd att lösa problem på egen hand.

Under hösten 2016 behöver vi hjälp framförallt på en del helger, men även några veckodagar kan bli aktuellt. Arbetsuppgifterna är för- och efterarbete inför grupper på Nyrups Naturhotell, med varierande insatser i form av städning, bäddning,disk, rengöring, kontroll av säkerhet, livsmedel och värme. Även viss introduktion av gäster förekommer.

B-körkort erfordras. Anställningen är en timanställning med varierande arbetstider, omfattning i storleksordningen en dag i veckan under hösten. Vi är medlemmar i Visita, lön enligt kollektivavtal.

Tillträde snarast. Maila din ansökan till camilla@naturhotell.se. Vi gör löpande intervjuer, så snabba dig!!

 

IMG_0973_3x2_06

Eurorando 2016 – en unik vandringsupplevelse i Skåne!

Eurorando 2016 går av stapeln 10-17 september och Skåne fylls då av tusentals glada vandrare. Fler än 80 dagsvandringar väntar på att bli upptäckta och massvis med aktiviteter kommer att finnas för alla er som väljer Skåne den veckan. Flera av vandringarna följer #skåneleden i delar, så passa på att upptäcka dessa 100 mil av vandringsled i sydsverige.

Nyrups Naturhotell ligger precis bredvid två av de vandringar som genomförs i den absoluta mitten av Skåne och självklart har vi skapat ett särskilt upplägg för Eurorando 2016.

Kom till Skåne och bo hos oss för 600:-/person och natt (inkl moms)  då ingår råvaror för middag och frukost samt lunchpåse – och självklart lakan och slutstädning. Erbjudandet gäller enbart 10-17 september och om du bokar minst tre nätter.

Spana på www.eurorando2016.com och se vad du kan uppleva – och maila sedan till boka@naturhotell.se och ange koden Eurorando 2016.

Vi har 12 bäddar i detta upplägg, så antalet platser är begränsade – välkommen med din anmälan!IMG_1009_3x2_16

#vågaupptäck – en spännande upplevelse!

I fredags fick vi förmånen att vara värdar för inledningsdygnet till #vågaupptäck, Svenska Turistföreningens kampanj för att locka nyfikna ut på äventyr.

Det blev en härligt möte med gästerna i skogen – de hade några dagar med helt okänt innehåll framför sig, men var taggade på nya vänner och oväntade upplevelser.

Vi vandrade en #vulkanvandring och möttes halvvägs av en ostbuffé i skogen. Några kilometer senare såg deltagarna för första gången Nyrups Naturhotell där de skulle tillbringa natten.

Gruppen, som ju inte kände varandra sedan innan, hade en härlig matlagningsupplevelse i uteköket och kvällen avrundades sedan med en ljusvandring med tema naturväsen, innan kvällens långa samtal så småningom tystnade.

Efter frukost var det dags att vinka av dem – på väg mot nya okända äventyr!

#vågaupptäck

Du vet väl att du kan följa deltagarna på www.vågaupptäck.se och på hashtaggen #vågaupptäck. Följ gärna Svenska Turistföreningen på Instagram och facebook också, så hänger du på resan mot nya upptäckter!

Nyrups Naturhotell är Årets Upplevelse!

Varje år delar Svenska Turistföreningen (STF) ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell och fjällstation. Den 22 november korades alla vinnare på en gala i Göteborg. STF Nyrups Naturhotell var nominerat i två kategorier där det blev ett guld som Årets Upplevelse och ett brons som Årets Nykomling.

– Konkurrensen är hård bland landets alla vandrarhem och fjällstationer. Att bli en av de tre nominerade i sin kategori är ett kvitto i sig på att en anläggning har något utöver det vanliga att erbjuda säger Svenska Turistföreningen i ett pressmeddelande.

På Nyrups Naturhotell bubblar stoltheten och vi laddar nu för att lyfta upplevelsen ännu en nivå inför 2016 hälsar Camilla och Cecilia.

Motiveringar:

STF Nyrups Naturhotell – guld, Årets Upplevelse

För en uppvisning i bekvämlighet som utmanar gästens sinnen och föreställningar om vad en ett vandrarhem kan erbjuda. När du har stängt den mongoliska yllehyddans dörr stiger du in i en ny värld där mänskliga möten får en ny inramning och du kan andas ut mellan vandringsstigar och vulkaner.

 STF Nyrups Naturhotell – brons, Årets Nykomling

När bokskogens skira lövverk förenas med såväl de renaste fiskevatten och mongoliska hyddor kan ingen motstå denna nykomna intensiva naturupplevelse. För en avkoppling i såväl fotogenlampans som vintermånens sken som inte lämnar några avtryck i naturen annat än i själens landskap.

 

STF Nyrups Naturhotell i Skåne nominerat i två kategorier i STF:s Årets Kudde!

Varje år delar Svenska Turistföreningen (STF) ut pris till årets bästa vandrarhem/hotell och fjällstation. Nu är nomineringarna klara och vi  har inte mindre än två nomineringar – Årets Nykomling och Årets Upplevelse. Vinnarna utses 22 november.

STF skriver i ett pressmeddelande att ”konkurrensen är hård bland landets alla vandrarhem och fjällstationer. Att bli en av de tre nominerade i sin kategori är ett kvitto i sig på att en anläggning har något utöver det vanliga att erbjuda.”

Det hela avgörs sent på kvällen den 22 november på STF:s värdkonferens i Göteborg.

Vi är väldigt stolta över nomineringarna och framförallt själva nomineringstexten gör oss extra varma i själen!

Årets Nykomling lyder:

”När bokskogens skira lövverk förenas med såväl de renaste fiskevatten och mongoliska hyddor kan ingen motstå denna nykomna intensiva naturupplevelse. För en avkoppling i såväl fotogenlampans som vintermånens sken som inte lämnar några avtryck i naturen annat än i själens landskap.”

Årets Upplevelse lyder:

”För en uppvisning i bekvämlighet som utmanar gästens sinnen och föreställningar om vad en ett vandrarhem kan erbjuda. När du har stängt den mongoliska yllehyddans dörr stiger du in i en ny värld där mänskliga möten får en ny inramning och du kan andas ut mellan vandringsstigar och vulkaner.”

För mer information kan du kontakta Camilla Jönsson: 076 – 139 87 64, camilla@naturhotell.se

007_photo_NN_800px

Skånes mest unika julaktivitet – jullunch på Nyrups Naturhotell!

Letar du efter Skånes mest unika julaktivitet eller bara en unik jullunch på lokYllehydda i snö med webbadressala råvaror? Då har du hittat rätt!

Nyrups Naturhotell åter upp möjligheten uppleva naturnära julupplevelser för grupper – vandra genom den skånska skogen och njut sedan av lokala skånska delikatesser och rätter i vår stora samlingsyllehydda Älvan. Vi garanterar en annorlunda upplevelse med skog, eld, mörker och gemenskap som signum.

Klicka här för mer information!

 

Skånsk utomhusmatlagning en förebild för polska landsbygdsutvecklare, pressinformation

Nyrups Naturhotell gästas på onsdag 20/5 av 20 polska landsbygdsutvecklare från Västpommern (Lobez, öster om Szczecin). De kommer till Skåne för att lära sig mer om konceptutveckling av kulinariska koncept och turistleder.

  • Det känns mycket spännande att de valt just oss som ett bra exempel, säger Camilla Jönsson delägare på Nyrups Naturhotell. Våra gäster lagar maten från grunden utomhus och vi erbjuder lokala råvaror från området i MittSkåne eller Skåne till de säsongsanpassade menyerna.

Besöket har förberetts av Iwona Slojka, Cross Baltica Sweden AB, och Tomasz Oczkowski, konsulter med polsk bakgrund, verksamma i flera EU-projekt mellan Polen och Sverige. Polackerna är intresserade av kulinariska upplevelser och matproduktion som motor för turistutveckling och kommer att besöka flera aktörer under sin vistelse i Skåne. I projektet ska de undersöka ”best practice” som kan tillämpas i landsbygdsutvecklingen i Polen.

Under 3 dagar i Skåne kommer gästerna att besöka region Söderslätt, MittSkåne med gemensam utomhusmatlagning på Nyrups Naturhotell och sedan matentreprenörer längs Humleslingan.

  • Vi passar också på att lyfta fram ostpromenaderna på Nyrups Osteria, säger Cecilia Timner, ägare till Nyrups Osteria och delägare till Nyrups Naturhotell. Ostpromenaderna är en unik upplevelse som kombinerar kulinarisk turism och naturturism.

Camilla Jönsson och Iwona Slojka träffades initialt på en kurs i utomhusmatlagning.

  • Jag blev väldigt inspirerad och ville gärna dela med mig av konceptet till mina grupper, säger Iwona.

Mer information:

Camilla Jönsson, Nyrups Naturhotell, 0761-398764, camilla@naturhotell.se, www.naturhotell.se

Iwona Slojka, Cross Baltica Sweden AB, 0734292399 iwona@crossbaltica.com

Upplev Nyrup och en utflyktsdag full med aktiviteter!

Upplev Nyrup, 9 maj 11-16!

Nu bjuder vi in till Upplev Nyrup och en dag full med aktiviteter! Kom till Nyrups Naturhotell och gå vår tipsrunda där du kan vinna en övernattning med hotellstandard den 16 maj och två övernattningar med vandrarhemsstandard den 6 juni!

Sitt en stund i Älvan vid vedspisen och ät en sopplunch tillsammans – njut av skogens grönska och en gemensam stund!

På Nyrup händer det mycket den 9 maj – nere vid Nyrups Osteria kan du också:

  • Klättra i träd med Embla Träd.
  • Smaka Nyrups Osterias och Brunnslövs Mejeris ostar.
  • Lyckebogott serverar fika.
  • Bokeslundsgården berättar om lantrasdjur och säljer honung.
  • Robban Agency har utförsäljning av sportkläder.

Sopplunch med bröd, 50:-/person

Välkommen!

Nyrups Naturhotell -yllehydda i bokskog

Eurorando 2016, Europas största internationella vandringsevent!

10-17 september 2016 är finalveckan för Eurorando, det stora vandringseventet där mellan 5000 och 7000 vandrare förväntas komma till Skåne. Mer än 80 dagsvandringar ingår i eventet och Nyrups Naturhotell hoppas kunna erbjuda en grupp vandrare en väldigt annorlunda boendeupplevelse under veckan.

Vi kommer också att erbjuda så kallade Energy Walks, håll utkik här för härliga vulkanvandringar med övernattning!

Följ Eurorando 2016 på den här websidan och självklart på deras facebook.

 

004_photo_NN_800px