+46 (0)761 39 87 64 info@naturhotell.se

Dagsutflykter

Dagsutflykter

Längtar du efter en annorlunda och rolig dagsutflykt?

Nyrups Naturhotell ligger mitt i bokskogen nära ett härligt vandringsområde med fina vandringsleder. Här kan du boka roliga dagsutflykter där du kombinerar vandring med utomhusmatlagning eller kanske vandring med en skogsbastuupplevelse? Lämplig tid för dagsutflykten är mellan 3 och sex timmar lite beroende på vad du väljer.

Dagsutflykterna i bokskogen passar både vuxna och barn och du vet väl att du kan använda kollektivtrafik för att ta dig till Nyrups Naturhotell? Då utgår du från Höör och tar bussen till Frostavallen och vandrar de sista fem kilometerna utifrån våra beskrivningar.

Söndagsutflykt

En perfekt kombination av vandring i bokskogen och matlagning över öppen eld. Här vandrar du från Höör eller från Frostavallen och när du kommer fram till Nyrups Naturhotell har vi en härlig råvarukorg som ni tillagar gemensamt över öppen eld. Njut av maten under trädens kronor eller i vår samlingsyllehydda Älvan och avrunda när samtalen känns färdiga. När ni ställt i ordning vandrar ni tillbaka till Frostavallen eller Höör.

Vi hjälper er att planera så att vandringen inte blir exakt lika ”till och från” oss. Här är vandringen mellan 5, 7 eller 15 kilometer enkel väg, så totalt blir det mellan 10 kilometer och kanske närmare 20 kilometer om ni vill ha det lite mer utmanande.

Lämplig start är ofta vid 10-tiden om ni vandrar från Frostavallen eller från Höör. Sluttiden varierar naturligt utifrån hur långt ni vill vandra i bokskogen, vi hjälper er som sagt att pussla utifrån säsong och gruppens sammansättning. Men i enklaste upplägget är en Söndagsutflykt ungefär mellan 10.00 och 15.30.

Pannkaksvandring

Pannkaksvandring är en perfekt kombination av skogspromenad eller lätt familjevandring och en spännande stund tillsammans vid eldarna. Här kan du välja på att utgå från vår parkering i skogen eller från Frostavallen. Från vår parkering blir vandringen totalt cirka fem kilometer under dagen och från Frostavallen blir det totalt 10 kilometer under dagen.

I upplägget vandrar ni huvuddelen innan i kommer fram till Nyrups Naturhotell. Här finns allt för en fantastisk stund vid eldarna, där ni förbereder och gräddar pannkakor på elden. Självklart finns sylt och grädde och efter säsong också färska bär till pannkakorna så att det blir en riktig pannkaksfest.

Ofta blir barnen och ungdomarna de bästa pannkaksgräddarna och vi lovar en het och rolig upplevelse vid eldarna för hela familjen! Vi hjälper också er med planering och beskrivning så att ni hittar ut på vandringen.

En bra starttid är vid 10-tiden, då brukar orken räcka till att också förbereda pannkakssmeten och grädda pannkakorna innan hungern slår till. Ofta är man färdig med pannkaksfesten och har plockat undan och nått vår parkering ungefär vid 15-tiden.

Skogsnjutning med skogsbastu och badstuga

Välj mellan att bara njuta av en stund i badstugan och i skogsbastun – eller kombinera med vandring eller en måltidsupplevelse. Vår badstuga heter inte för inte Verdandi – ett gammalt nordiskt ord som betyder ”nuet”.

I Verdandi följer du ritualerna för tvagning och njuter av varmvatten, grantvål och att tvätta dig nästan rituellt i våra tvättbås. Sedan följer en stund i skogsbastun där den vedeldade bastun bjuder på en genuin nordisk bastupplevelse.

Kallvatten finns på baksidan att kyla sig med och kanske tar du ett litet fotbad på gaveln innan du lämnar Verdandi för att gå ut i vardagen igen.

Börja med en vandring så får du en helhetsupplevelse i bokskogen. Du kan vandra till och från Nyrups Naturhotell från antingen Frostavallen eller Höör (fem eller sju kilometer) – eller så väljer du att utgå från vår parkering i skogen, där du lätt når fantastiska vandringsleder för en vandring mellan cirka 4 och 12 – 15 kilometer. Vi hjälper dig att planera utifrån dina förutsättningar.

Avrunda med en matupplevelse med lokal ost eller en förberedd soppa  – en naturupplevelse gör en hungrig och vi ordnar gärna en tallrik med lokal ost eller en soppa på säsongens ingredienser till er att njuta av efter stunden i Verdandi. Soppan värmer du över elden och njuter av under trädens kronor.

Badstugan är en eftermiddagsupplevelse och beroende på upplägg är en trolig bra starttid mellan 13 och 15. Minsta tid för dagsaktiviteten är cirka tre timmar och om du kombinerar både vandring och måltidsupplevelse kan aktiviteten tar upp mot cirka sex timmar.

Nyrups Naturhotell

Har du andra frågor, hör av dig till boka@naturhotell.se.

Våra bokningsvillkor finns här.

Naturhotell Booking
© 2024 Nyrups Naturhotell | Privacy Policy | Site by Jolico
BOKA HÄR Företag Boka