+46 (0)761 39 87 64 info@naturhotell.se

Mer om Nyrups Naturhotell

Mer om Nyrups Naturhotell

Att hitta till Nyrups Naturhotell – Mitt i Skåne

Mindre än en timme från Kastrup/Köpenhamn och precis mitt i Skåne. Du når oss fint med tåg/buss eller med bil – eller kommer du vandrande längs Skåneleden?

Närmaste tågstation är Höör, närmaste lokal busstation är Frostavallen, cirka fem kilometers vandring på fina vandringsleder, vi skickar dig en ankomstkarta!

Med bil följer du vår ankomstkarta som du får via mail innan ankomst. Var noga med att INTE följa GPS eller google maps, då kommer du ofelbart vilse. Ankomstvägen är via grusväg och skogsbilväg till vår lilla parkeringsplats – sedan vandrar du sista kilometern.

Kontakta oss:

Varför ett Naturhotell?

Nyrups Naturhotell

.

Nyrups Naturhotell ägs av Robusta AB som i sin tur är helägt av Camilla Jönsson. Camilla är i grunden ekolog och har bred erfarenhet av hållbarhetsnivåer i alla typer av sektorer (statligt, regionalt, kommunalt, privat och ideellt) – med specialintresse i allt från hållbara organisationer, utomhusmatlagning, landskapsutveckling, guidning och ledarskap.

När Camilla inte arbetar med de egna företagen Nyrups Naturhotell och Robusta Äventyr arbetar hon med utveckling av hållbar naturturism och hållbar besöksnäring generellt, bland annat i samarbete med branschorganisationen Naturturismföretagen.

Historia kring Nyrups Naturhotell

Nyrups Naturhotell grundades 2014 av Camilla Jönsson och Cecilia Timner. Camilla hade då grundat Robusta Äventyr 2012 och Cecilia drev Nyrups Osteria. Cecilias grundtanke med Nyrups Osteria var att erbjuda upplevelser av naturen med stillhet och närvaro i fokus – och erbjud då, förutom gårdsbutik och egen producerad blåmögelost, ljuvliga ostpromenader.

”Den bästa upplevelsen av naturen får man i stillhet på en stubbe med tystnaden som enda sällskap” enligt Cecilia, som också lyfte in bekvämligheten i upplevelsen på Naturhotellet som en central del.

Camilla Jönsson (Robusta Äventyr) har som grundtanke att skapa en äkta naturupplevelse med gemenskap och närvaro i fokus – med elden och gemensamma långsamma upplevelser i centrum.

”Genom långsamheten och närvaron vid elden, med gemensamt beroende av varandras insatser får gästen en unik närvarokänsla som räcker länge” säger Camilla.

Nyrups Naturhotell uppfanns över en kopp kaffe och att just mongoliska jurtor används är mer en slump. Säkerligen hade andra ”rum” också kunnat ge den kombination av naturnärhet, bekvämlighet och stilfullhet som kännetecknar Nyrups Naturhotell.

Naturhotellet är framförallt en genuin upplevelse av den svenska och skandinaviska naturen. Det centrala är också att Nyrups Naturhotell har gästen i centrum, och som gäst är du medskapare till upplevelsen.

Ett gemensamt fokus har alltid varit hållbarheten i det breda perspektivet, något som också är centralt i helhetsupplevelsen på Nyrups Naturhotell.

Cecilia Timner avvecklade verksamheten på Nyrups Osteria 2019 och sålde gården. Då valde hon också att lämna Nyrups Naturhotell, men är kvar i form av markägare. Camilla Jönsson tog då över driften helt och hållet och flyttade över verksamheten till Robusta AB, där Nyrups Naturhotell nu är ett självständigt varumärke.

Priser och utmärkelser

Nyrups Naturhotell har prisats på flera olika sätt sedan starten 2014.

Hösten 2017 – Årets Vandrarhem av gästerna med utmärkelsen Årets kudde (Svenska Turistföreningen): ”En helt unik anläggning mitt i den skönaste av skånska bokskogar. Här bjuds gästerna på en magisk kultur-, natur- och matupplevelse med fantastisk service. En plats som inte liknar någon annan med en oväntat lyxig känsla. Kan det bli mysigare än så här?”

Hösten 2017 – Region Skånes miljöpris: ”Nyrups Naturhotell får dela på Region Skånes miljöpris 2017 för förverkligandet av en svårslagen och unik naturupplevelse, utan el, rinnande vatten och utan bilväg fram till anläggningen. På Nyrups Naturhotell bor besökaren i handgjorda hyddor från Mongoliet med isolering av tovad ull. Här finns det plats för gemenskap vid utomhusmatlagningen, närvaro i de långsamma sysslorna och reflektion i tystnaden och det naturliga ljuset.”

2016 – Höörs kommuns miljöpris

2015 – Årets upplevelse (Svenska Turistföreningen): ”För en uppvisning i bekvämlighet som utmanar gästens sinnen och föreställningar om vad en ett vandrarhem kan erbjuda. När du har stängt den mongoliska yllehyddans dörr stiger du in i en ny värld där mänskliga möten får en ny inramning och du kan andas ut mellan vandringsstigar och vulkaner.”

Det är meriterande att du är certifierad naturguide när du söker anställning hos oss. Mer information hittar du på https://certifieradnaturguide.se
Nyrups Naturhotell

Har du andra frågor, hör av dig till boka@naturhotell.se.

Våra bokningsvillkor finns här.

Naturhotell Booking
© 2024 Nyrups Naturhotell | Privacy Policy | Site by Jolico
BOKA HÄR Företag Boka