+46 (0)761 39 87 64 info@naturhotell.se

Äta och sova på Nyrup, det naturnära hotellet

Äta och sova på Nyrup, det naturnära hotellet

Här somnar du i stillheten – och vaknar till gryningsljuset eller fåglarnas serenad.

Att bo på ett riktigt naturnära hotell är en helt annan upplevelse än då du bor på ett vanligt hotell.

En bekväm vistelse får du oavsett när du bor hos oss, men eftersom mycket av det som normalt sett är en del av allas vardag saknas – som el, rinnande vatten och bilväg ända fram.

Eftersom dina dygn hos oss blir annorlunda skapas med säkerhet ett minne för livet.

Naturligt ljus och mörker, stjärnor och vindens sus

Hos oss är oftast tystnaden närmast fysisk. Efter två nätter i skogen på Nyrups Naturhotell har du jordat dig och landat både i dig själv och i skogens själ.

Vi har totalt sex stycken yllehyddor med två eller tre bäddar och när du bokar får du alltid en egen yllehydda. Hyddorna står utspridda i skogen som små hotellrum och alla gäster har tillgång till uteköket och samlingsyllehyddan Älvan. Här kan du njuta av värmen, maten och vilan även om regnet smattrar mot dukarna.

Våra sängar har bekväma madrasser, täcken, kuddar, yllefiltar och riktiga lakan som du bäddar med när du kommer – en naturlig del av att landa i lägerlivet.

I yllehyddan finns också en värmare som oftast är igång när du kommer. Den kan användas under nästan hela dygnet – men när ni ska sova rekommenderar vi att ni stänger av den. Självklart har vi extra filtar samt varmvattenflaskor och sovsäckar att ta till om det blir riktigt kallt.

Höst och vår är det viktigt att ta med ett extra underställ att sova i och kanske också en liten mössa och varma strumpor att ha i sängen.

På Nyrups Naturhotell finns två stycken komposttoaletter som gästerna delar på – och alla gäster kissar bakom ett lämpligt träd. Vi har också en badstuga där du kommer att få en bokad tid så att du kan njuta även av denna badritual en gång under din vistelse.

Mat och att äta i bokskogen på Nyrups Naturhotell

Hos oss är du som gäst den viktigaste pusselbiten i upplevelsen. Det gäller också för maten och arbetet vid eldarna. Vi arbetar med lokala råvaror och du lagar själv all mat från grunden. All utrustning finns på plats och vi förbereder råvarukorgar för middag som du kan njuta av, med nya menyer varje kväll, anpassade efter säsong och gäst. Vi lovar att du är en fullfjädrad eldare när du lämnar, alldeles oavsett kunskap när du kommer!

Hållbarhet är grundläggande för oss – därför är fina lokala grönsaker och rotsaker huvudnumret, med sällskap av lokalt gräsmarkskött eller viltkött. Vegetariska menyer är inga problem och vi ordnar även veganska menyer. Men tänk på att vi aldrig har halvfabrikat och nästan bara svenska ingredienser, vilket gör att du som vegetarian och vegan kanske får annan mat än den du är van vid.

Själva grundtanken med maten är att skapa ett tillfälle för gemenskap. Menyerna är därför anpassade till sällskapet så alla kommer att laga och äta samma mat. Så häng på varandra vid elden, vi lovar fina samtal!

Bästa frukosten – den skapar man vid elden! Vi har laddat med fina råvaror som du kan använda för att laga en riktigt brunch vid elden. Det blir långa frukostar med fina samtal och gemenskap medan maten tillagas tillsammans.

Om du bor två eller fler nätter har vi oftast förberedda luncher som du tar med och värmer på de fältkök som du kan låna av oss. Självklart kan du lägga till en picknicklunch om du vill vandra avresedagen, men du behöver meddela oss vid bokning.

Lite extra lyxig känsla får man med vår lokala osttallrik som är en fin start vare sig ni är få eller flera gäster. Vi har också roliga och speciella dagsutflykter där du kombinerar vandring, matlagning över öppen eld och kanske badstuga med sopplunch eller osttallrik.

På Nyrups Naturhotell lovar vi fantastisk mat där du som gäst lyckas med ljuvlig mat över eldarna. För grupper ordnar vi också guidad matlagning. V kan lova en svårslagen upplevelse med fart och fläkt, allt över de sprakande eldarna!

Matlagningen sker på våra eldar utomhus, så det är alltid bra att ha med sig regnkläder. Sedan starten 2014 har vi enbart haft svårt att laga mat på grund av väder vid två tillfällen – och då har vi alltid fältköken som back up! Det som kan vara en begränsning är extrem torka med eldningsförbud, men våra eldstäder är säkra och även där är det totalt sett bara ett fåtal dagar vi behövt ordna eldfria alternativ. Du blir aldrig utan en naturnära matupplevelse på Nyrups Naturhotell!

Nyrups Naturhotell

Har du andra frågor, hör av dig till boka@naturhotell.se.

Våra bokningsvillkor finns här.

Naturhotell Booking
© 2024 Nyrups Naturhotell | Privacy Policy | Site by Jolico
BOKA HÄR Företag Boka