+46 (0)761 39 87 64 info@naturhotell.se

Med läget mitt i Skåne, med ljuvliga vandringar på härliga vandringsleder i bokskogarna i närområdet och med allt förberett är Nyrups Naturhotell den bästa platsen för en utflykt över dagen! Vi har roliga dagsutflykter som passar för både vuxna och barn i olika format.

När du bokar en dagsutflykt på Nyrups Naturhotell hjälper vi dig att planera – du kan nämligen välja på hur långt du vill vandra. Det allra minsta i vandringsväg är alltid den kilometer som alla gäster vandrar till Nyrups Naturhotell från vår parkering i skogen. Men dagsutflykterna bygger på att du som gäst vandrar lite längre både till Naturhotellet och från Naturhotellet. Om gruppen har behov av att någon går kortast möjliga, kan vi självklart också lösa det.

Dagsutflykt med vandring och matlagning på öppen eld

Söndagsutflykt – bygger på att gästerna vandrar från Höör eller från Frostavallen. Du kan alltså åka kollektivt ut i naturen! Efter den härliga skogsvandringen njuter ni av att laga lunch över eldarna och sedan vandrar tillbaka. Här blir den totala vandringen mellan 10 kilometer (5+5 km) och upp till 20 kilometer (man kan välja på 5 km, 7 km, 15 km på vägen tillbaka till Höör/Frostavallen). Vandringen går på fina vandringsleder i Frostavallens strövområde och är generellt relativt lätt. Så varianten med Höör eller Frostavallen som nod och att sedan vandra de kortaste sträckorna passar de allra flesta! Vill du vandra den långa versionen passar det bäst under perioden april till augusti/september, eftersom det mörknar relativt tidig under resten av året – den långa vandringen tillbaka till Höör har också vissa branta partier på vandringsleden och är relativt tuff totalt sett. Men ljuvligt vacker!

Dagsutflykt för familjer – med vandring och pannkakor!

Roliga dagsutflykter med vandring och matlagning utomhus

Matlagning över öppen eld ger en extra guldkant åt din dagsvandring i den skånska bokskogen

Pannkaksvandring – bygger på att gästerna kommer med bil och parkerar på vår parkering – och sedan vandrar den vita vandringsleden i Frostavallens strövområde. En spännande vandring i bokskogen där ni upptäcker en uråldig slocknad vulkan, 180 miljoner år gammal! Många istider har passerat över den så den är lite sliten, men med upptäckarögonen på hittar ni lavaflöden och rasbranterna visar var vulkankäglan är. När vandringen avslutas är det dags att ta sista biten till Naturhotellet, där allt ni behöver för en riktig pannkaksfest finns förberett. Ni vispar och fixar och jobbar sedan tillsammans vid elden för att grädda de godaste pannkakorna, som avnjuts med lokal sylt och grädde- och under säsong också färska bär! I Pannkaksvandring blir vandringen cirka 4+1 kilometer på fina vandringsleder och det passar de allra flesta familjer!

Dagsutflykt med vedeldad bastu i bokskogen

I badstugan finns vedeldad varmvattentank, ljuvliga grantvålar – och en rejäl vedeldad bastu med kallvattenskölj utanför dörren

Skogsnjutning med badstuga – här behöver du egentligen inte vandra så mycket om du inte vill, utan fokus ligger på att njuta av de uråldriga nordiska ritualerna för att tvätta sig – eller tvaga sig/löga sig med lite äldre ordval. Lördagen är ju lögardagen rent historiskt i Sverige och tidigare lögade man sig i en lögarstuga eller i brygghuset. Här fanns en stor vedeldad tvättgryta där man ordnade varmvatten och sedan tvålade man in sig och hällde vatten över kroppen. Under århundraden har detta tvagningen också skett i badstugor – där förkortningen är just ”bastu”: I vår badstuga Verdandi njuter du av tvagningsritualerna och varmvattnet från den vedvärmda vattentunnan – och sedan följer en ljuvlig stund i vår vedeldade bastu, med kallvattenplats direkt utanför.

Du kan kombinera tiden i badstugan med lite god lokal ost eller kanske en soppa som du värmer över elden – eller både ock kanske för en mer rejäl måltid. Och självklart kan du kombinera med vandring så att du får en längre naturupplevelse i skogen. Kika då på beskrivningarna för Söndagslunch här ovan så ser du lite mer kring vandringslederna!

BOKA HÄR Företag Boka