+46 (0)761 39 87 64 info@naturhotell.se

Skånsk utomhusmatlagning en förebild för polska landsbygdsutvecklare, pressinformation

Publicerat den 18 maj 2015

Nyrups Naturhotell gästas på onsdag 20/5 av 20 polska landsbygdsutvecklare från Västpommern (Lobez, öster om Szczecin). De kommer till Skåne för att lära sig mer om konceptutveckling av kulinariska koncept och turistleder.

”Det känns mycket spännande att de valt just oss som ett bra exempel”, säger Camilla Jönsson delägare på Nyrups Naturhotell. ”Våra gäster lagar maten från grunden utomhus och vi erbjuder lokala råvaror från området i MittSkåne eller Skåne till de säsongsanpassade menyerna.”

Besöket har förberetts av Iwona Slojka, Cross Baltica Sweden AB, och Tomasz Oczkowski, konsulter med polsk bakgrund, verksamma i flera EU-projekt mellan Polen och Sverige. Polackerna är intresserade av kulinariska upplevelser och matproduktion som motor för turistutveckling och kommer att besöka flera aktörer under sin vistelse i Skåne. I projektet ska de undersöka ”best practice” som kan tillämpas i landsbygdsutvecklingen i Polen.

Under 3 dagar i Skåne kommer gästerna att besöka region Söderslätt, MittSkåne med gemensam utomhusmatlagning på Nyrups Naturhotell och sedan matentreprenörer längs Humleslingan.

”Vi passar också på att lyfta fram ostpromenaderna på Nyrups Osteria”, säger Cecilia Timner, ägare till Nyrups Osteria och delägare till Nyrups Naturhotell. ”Ostpromenaderna är en unik upplevelse som kombinerar kulinarisk turism och naturturism”.

Camilla Jönsson och Iwona Slojka träffades initialt på en kurs i utomhusmatlagning.

”Jag blev väldigt inspirerad och ville gärna dela med mig av konceptet till mina grupper”, säger Iwona.

Mer information:

Camilla Jönsson, Nyrups Naturhotell, 0761-398764, camilla@naturhotell.se, naturhotell.se
Iwona Slojka, Cross Baltica Sweden AB, 0734292399 iwona@crossbaltica.com

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

BOKA HÄR Företag Boka