+46 (0)761 39 87 64 info@naturhotell.se

Bästa vägen till en stark och harmonisk vardag – Fem snabba effekter av skogsretreat

Publicerat den 6 februari 2015

Det finns många tecken i vårt samhälle idag som tyder på att många lever sitt liv på ett sätt som inte fyller människans grundläggande biologiska, sociala och psykologiska behov. Vardagstress, välfärdssjukdomar ökar och också den psykiska ohälsan ökar i samhället.

Skapa dig en hälsosam vardag med enkla knep:

  1. Nyrups naturhotell, tankestenen- maj 2014- Fotograf Malin AnderssonEfter mindre än fem minuter i skogen har ditt blodtryck och puls sjunkit. Halten stresshormoner minskar.
  2. Träning i naturen ger boostad hälsoeffekt som sitter i länge. Några dagars vandring är en ren hälsokur.
  3. Hjärnans celler behöver naturens stimuli. Hjärncellerna tillväxer under hela ditt liv och de är beroende just av de komplexa stimuli som vistelse utomhus ger
  4. En lugn och starkare själ. 94% upplever att naturupplevelsen i sig ger en harmoni och känsla av sammanhang. Om naturupplevelsen förstärks med reflekterande vandringar är effekten kraftfull.
  5. Utomhusvistelse och vistelse i naturlig takt med ljust ger en bättre sömnkvalitet. Ju mer ljus som träffar tallkottskörteln, desto lägre blir halten av melatonin i blodet under dagen När mörkret faller naturligt strömmar melatonin ut i kroppen. Några dagar utomhus och i enbart naturligt ljus en ren kraftinjektion!

Vi har gjort det lägg för dig att boosta din hälsa innan sommaren med vårt nya upplägg Skogsretreat. Läs mer här; Upplevelseresa och naturretreat

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

BOKA HÄR Företag Boka