+46 (0)761 39 87 64 info@naturhotell.se

Är Nyrups Naturhotell en plats för glamping i mitten av Skåne?

Många frågar oss – och allt oftare – vad glamping är och om Nyrups Naturhotell är en plats för glamping i mitten av Skåne. Frågorna beror säkert på den explosion av bruket av begreppet ”glamping” som vi upplevt under andra halvan av pandemin i Sverige.

Glamping har funnits som ord i nästan 20 år, men då med start i England. I Sverige har det blivit frekvent endast de senaste åren. Och man kan då undra, vad är glamping för något egentligen?

Svaret är att det inte finns någon riktig definition – rakt översatt betyder det ”glamorous camping”, så glamorös camping på svenska. Innebörden beror ju sedan på vad man menar med både glamorös och camping.

Vi ser Nyrups Naturhotell som modellen för glamping

Upplevelsen på Nyrups Naturhotell bygger just på en lyxigare version av äkta camping – den camping som man får i ett tält i skogen. Men utan att förbereda i flera dagar, leva på torkad mat, sova i låga tält och på liggunderlag.

Här hos oss får du allt inkluderat, du behöver bara ta med kläder för vistelsen. Så glöm stora ryggsäckar, timmar av planering och dyr utrustning. Packa bara vettiga kläder för en stund som på riktigt är utomhus.

Glamping i mysiga hyddor på Nyrups Naturhotell

Sköna sängar, värmare, lampa och äkta mys

Glöm också liggunderlag, sovsäck, knölig mark och besvärande påverkan av vädret. Våra yllehyddor har bekväma sängar med riktiga täcken och kuddar som du bäddar med mjuka lakan när du kommer – en del av att förbereda lägerlivet. Men var beredd på att det ändå är utomhus på riktigt, du hör vindens sus, ser stjärnor, lyssnar på regnet mot tältduken. Och visst blir det både kallt och fuktigt, men i en betydligt lägre skala än vid normal camping i tält. Du kan också njuta av att sitta i samlingsyllehyddan Älvan och njuta av den sprakande vedspisen om vädret är riktigt risigt. Så vi är ärligt knappt väderkänsliga alls om det inte är extremväder – så länge du är förberedd på utomhusliv.

Glöm toalettbesök med grävspade, en snabb avtvättning i iskall sjö, diska sittande på knä vid bäcken och bära alla sopor tillbaka. Här får du en ljuvlig stund i vår badstuga med vedeldad bastu, du kissar visserligen bakom ett träd, men kan använda våra komposttoaletter för annat, sorterar sopor i våra sorteringssystem, använder vår gasolkyl, diskar vid diskbänken med vatten som vi ordnat i dunkar och med varmvatten från vår vedspis. Och du har rejält med ved för alla brasor och eldar som du också både njuter av och lagar mat på!

Och inte minst ska du glömma den konserverade eller torkade friluftsmaten. Och glöm också paniken att hitta vattenposter som är vanlig när du vandrar i södra Sverige. Här finns det dricksvatten i både de små yllehyddorna och samlingsyllehyddan Älvan. Här får du också förberedda råvarukorgar med ingredienser för tvårätters middag, härliga idéer på en lång frukost vid eldarna, en förbered lunch att bära med dig på vandringen på de vackra vandringslederna och ett fältkök att låna för att värma lunchen på.

Så vill du ut och njuta av naturen, kanske vandra i fantastiska bokskogar på välmarkerade vandringsleder, men ändå ha det rimligt bekvämt – allts uppleva lyxigare camping – har du kommit rätt!

Om du vill läsa mer om glampingens historia har vi satt ihop en text på den här sidan.

BOKA HÄR Företag Boka